menu sluit menu

Deinze Yacht Club

Clubnieuws

Opening clubhuis

Zondag 14 juni vanaf 14u gaat het clubhuis terug open (onder corona voorwaarden). Voortaan is opnieuw elke zondag van het vaarseizoen het clubhuis bij goed weer doorlopend open van 14u tot 20u.

10 mei 2020

Nieuwe picknick banken

Dankzij de vrijgevigheid van ons lid Sven VERNEST van de firma Woodpack mochten we 2 nieuwe picknickbanken in ontvangst nemen. Gezien de coronaregels zullen deze ferm van pas komen om ons terrascapaciteit uit te breiden.

Namens alle leden van DYC, dank je wel, Sven!

23 juni 2020

Toegang tot de slipway voor niet-leden

De slipway is toegankelijk voor niet-leden, op voorwaarde dat zij een daglidmaatschap nemen (15 euro). Contacteer hiervoor bij aankomst de havenmeester.

We stellen regelmatig vast dat gebruikers van de slipway (geen leden van de club) zich onwelvoeglijk gedragen (meestal door overmatig alcoholgebruik) en zelfs aggressief gedrag vertonen t.a.v. de havenmeester. Weet dat bij de minste problemen de club u de verdere toegang tot de slipway ontzegt. Handelingen op de slipway zijn potentieel gevaarlijk, en de club handhaaft een strikte discipline en respect voor mekaar.

10 juni 2020

Ligplaatsen voor 2020

Voor dit seizoen 2020 zijn alle ligplaatsen bezet.

Voor de komende jaren is er een wachtlijst. Voor meer informatie kan u contact opnemen via het contactformulier.

4 juni 2020

Blijf op de hoogte van vaarbeperkingen

Via de website VISURIS kan je je inschrijven, en dan ontvang je via email alle scheepvaartberichten van De Vlaamse Vaarweg voor je regio. Handig om te vermijden dat je voor een stremming terecht komt, zoals die regelmatig optreden voor de Tolpoortbrug en de sluis van St. Baafs-Vijve.

31 mei 2020

Algemene Vergadering werkjaar 2019 (17/6/2020)

De schriftelijke Algemene Vergadering is afgerond. Er werden 19 geldige stemformulieren ontvangen. Er waren 84 stemgerechtigde leden, dus 65 hebben zich onthouden.

De stemming was unaniem POSITIEF voor alle punten. Het bestuur dankt de leden voor hun vertrouwen.

Het verslag kan u vinden onder de rubriek “Documenten” op de pagina voor de leden.

10 mei 2020

Toegang tot het terrein onder covid-19 maatregelen.

Geldig vanaf 8 juni.

De voornaamste regel is het houden van een AFSTAND van 1,5m.

Hieronder de laatste richtlijnen bijgewerkt voor de nieuwe maatregelen genomen door het crisiscentrum. De toegang tot het terrein van DYC gebeurt op de gebruikelijke manier: leden via hun badge of sleutel, en derden na afspraak met de havenmeester en het nemen van een daglidmaatschap.

Evenwel gelden volgende strikte regels ivm. hygiëne en bescherming tegen besmetting:

1. Douches voor passanten en toiletten zijn toegankelijk, maar enkel voor één persoon per keer! Respecteer de aangeduide wachtplaatsen. Graag VOORAF en NADIEN de handen wassen of ontsmetten met gel. Er hangt een busje aan de ingang van het toilet.

2. Mondmaskers zijn niet nodig als de social distance behouden blijft. Daarvoor is voldoende ruimte op het terrein en rond de slipway. Op de steigers en betonboord let men erop dat men geen andere personen kruist, desnoods even opzij stappen op een vingersteiger.

3. Verdere details in onderstaand document. Indien er vragen of problemen zijn, aarzel niet om de havenmeester te contacteren.