menu sluit menu

Deinze Yacht Club

Clubnieuws

Ligplaatsen voor 2021

Voor het seizoen 2021 zijn alle ligplaatsen bezet.

Voor de komende jaren is er een wachtlijst, maar gezien de vele aanvragen is de wachtlijst tot nader order afgesloten.

14 december 2020

Vanaf 21 januari afstandsbediende Tolpoortbrug.

Zie het VISURIS bericht hierbij.

10 januari 2021

Nieuwjaarsboodschap van de voorzitter

Beste wensen aan alle leden vanwege het bestuur: Ellen, Bianka, Kitty, Luc, Luk, Dirk en Rik.

Hieronder vindt u de tekst van de nieuwjaarsboodschap, die naar alle leden werd gestuurd via mail. Helaas verbieden de Covid-maatregelen onze traditionele nieuwjaarsreceptie. We heffen dus een virtueel glas op onze club en het nieuwe vaarseizoen!

3 januari 2021

Nieuwe procedure informatiebladen leden

Dit bericht is enkel voor de leden van DYC bestemd.

DYC heeft zijn ledenbestand omgevormd tot een online bestand, waar leden zelf de gelegenheid krijgen om de gegevens aan te passen. Dit gebeurt éénmaal per jaar, bij de aanvraag voor het lidmaatschap van het nieuwe jaar.

Alle leden krijgen binnenkort 2 mails:

1. een mail met oproep voor betalen van het lidgeld voor 2021 en aankondiging van de 2e mail met de link (URL) die de leden toelaat om hun gegevens te controleren en bij te werken
  2. een mail met een link (URL) naar het elektronisch infoblad. Door op deze link te klikken kan je alle gegevens veranderen, door op verzenden te klikken worden deze gegevens opgeslagen. Let op, deze link kan maar éénmaal worden geactiveerd, zorg dus dat je alle informatie over je lidmaatschap en boot bij hebt (bijv. nummer vlaggebrief, vervaldag verzekering, enz.).

Voor men de link kan verzenden dient men door te klikken te bevestigen dat men de condities van de club aanvaardt. Deze condities zijn de volgende:

Ondergetekende verklaart in het bezit te zijn van alle wettelijke bescheiden en bekend te zijn met alle geldende wettelijke bepalingen i.v.m. stuurbrevetten, verzekeringen en vaarreglementen. Hij /zij verklaart zich akkoord met bovenvermelde gegevens, met het reglement van inwendige orde, het havenreglement, het GDPR beleid en de statuten van DYC. Deze zijn beschikbaar op de website www.deinzeyachtclub.be of zijn op eenvoudige vraag te bekomen bij de havenmeester.

Wijzigingen van de gegevens tijdens het jaar kan men via mail melden naar “info@deinzeyachtclub.be”, en worden dan bijgewerkt door de secretaris of de havenmeester.

Vergeet ook niet op de vervaldag van uw verzekering om uw bewijs van verzekering voor het komende jaar door te mailen naar info@deinzeyachtclub.be. Dit is deel van de administratieve plichten van het lidmaatschap voor varende leden.

16 december 2020

Tentoonstelling Watererfgoed in het MUDEL te Deinze (10/12/20-7/2/2021)

10 december 2020

Mede-stichter van DYC, dhr. Armand Arnou, overleden.

We vernemen vandaag dat dhr. Armand Arnou op 6 december jl. overleden is op 89 jarige leeftijd. Dhr. Arnou was medestichter van Deinze Yacht Club en was tevens voorzitter. Het bestuur biedt aan de familie het medeleven aan van de hele club.

9 december 2020

Waarom is een boot op trailer altijd instabiel?

Iedereen kent horror verhalen van slingerende boottrailers en caravans op de autowegen. Bekijk deze video even. Het kan je veel problemen besparen! https://fb.watch/2e3g6CRLIy/

Helaas is het voor een boot moeilijk om het gewicht van de motor achteraan volledig te compenseren. En een volle brandstoftank helpt ook niet (want vaak centraal gemonteerd). Dus ballast in de neus! Maar let ook op de kogeldruk.

Eén advies: beperkt de snelheid tot 90 km/u.

7 december 2020

Nieuwe uitrustingslijst pleziervaartuigen

De lijst is uitgebreid t.o.v. vroeger, en gaat in voege vanaf 1 december 2020:

21 november 2020

Praktijkexamen uitgesteld tot 1 juli 2021.

De FOD Mobiliteit heeft gemeld dat door de COVID situatie, en het volgeboekt zijn van de examenplaatsen tot januari, zij de invoering van het praktijkexamen heeft opgeschort tot 1 juli 2021. Het lijkt erop dat dit wel het laatste uitstel zal zijn.

Voor meer info: https://mobilit.belgium.be/nl/scheepvaart/covid_19_coronavirus

Nieuwe voetgangersbrug in Deinze

Vanaf nu kan je de yachthaven van DYC niet meer missen: een nieuwe voetgangersbrug vormt de ingang van onze haven (komende van Gent). Ze zal automatisch openen vanaf april 2021. Tot dan blijft ze open staan.

23 september 2020